NTL NRK nyhetsbrev nr 7. 23. juni 2021.

"Det viktigste for meg er at alle får like muligheter til lønn og utvikling"

Espresso

Hei igjen!
Anja er tillitsvalgt for NTL ved NRK Troms.  I dette nyhetsbrevet blir du litt bedre kjent med henne.

Anja Evensdatter Rasmussen er travel.
Hun har mye å gjøre. Anja jobber som produksjonsleder på riksproduksjoner. For tiden er hun også delvis utleid til NRK Sapmi. Innimellom har hun likevel tid til en kjapp prat.

- Like muligheter, både til lønn og til utvikling. Det er det viktigste for meg. Ideen om likhet og fellesskap er grunnen til at jeg er med i NTL.

Anja Evensdatter Rasmussen er engasjert når hun snakker. Hun har vært leder for NTL NRK Troms siden 2019. Anja er utdannet innen kulturprosjektledelse og har blant annet vært tilknyttet Tromsø internasjonale filmfestival før hun kom til NRK Troms i 2018. Som tillitsvalgt vil hun være en tydelig stemme for de hun er tillitsvalgt for.

- Det er lærerikt å være tillitsvalgt. Jeg liker folk. Og som tillitsvalgt kommer man nært på folk og er med på viktige prosesser både på individnivå og på mer overordnet plan.

I høst ble du med i NTL NRKs hovedstyre. Hvordan synes du det har vært ?
- Det har vært ok. Jeg liker at vi er en landsforening. Men HS samles jo ikke fysisk nå. Jeg ser fram til at man av og til kan fysisk treffe kolleger fra andre steder i landet også.

NTL NRK Troms har lange tradisjoner for å være en sterk og stor lokalforening.
I dag er det NRKJ som er størst, men de to foreningene samarbeider godt og er som oftest enige.
Ja, det stemmer. Men vi er i høyeste grad en aktiv forening. I tillegg til SU3 og SU4-møter jobber vi med enkeltsaker. I korona-perioden har vi hatt møter på Teams. Nå håper vi å snart kunne ha det første møtet på gresset foran NRK- bygget i Tromsø.

Styret i NTL NRK Troms
Du kan høre mye når styret i NTL NRK Troms samles på gresset .

Hvordan er stemningen i NRK Troms nå?
Det er god stemning mellom kolleger. Det som kjennetegner oss er at når det dukker opp problemer, har vi en god evne til å se på problemene som muligheter. Vi er løsningsorienterte og backer hverandre. Det er en god kollegial holdning. Og NRK Troms har alltid hatt flust av meget dyktige folk.

De som kjenner Anja sier hun er en engasjert, tydelig og konstruktiv medarbeider. Likegyldighet er ikke noe for henne.


NRK Troms står foran en stor ombyggingsprosess. Hvordan vil du som tillitsvalgt forsøke å påvirke denne?
Jeg vil være en stemme for de ansatte. Det må tas hensyn til arbeidsmiljø. Folk må også ha mulighet til å gjøre en profesjonell jobb i verdensklasse. Jeg håper vi slipper å gå inn på kompromissløsninger av økonomiske hensyn. Det gjelder å kjempe for kvalitet, også i et “nytt” bygg og i fremtidens medielandskap.

Hva skal du i sommer ?
Jeg elsker fjellet, men i sommer tenker jeg å se Geiranger. Til høsten håper jeg på en jobb og et samfunn uten koronarestriksjoner. Og en jobb med mest mulig like muligheter, både til lønn og til utvikling.

Vi takker for praten og ønsker god sommer til Anja og alle andre. 

Ellers - kom gjerne med innspill til saker NTL NRK bør ta opp eller jobbe videre med.

Med ønske om gode sommerdager,
Kai Stokkeland,
DK-sekretær NTL NRK

Alle respons på nyhetsbrevene blir satt pris på. Både ris og ros.
KLIKK HER 
Dette brevet sendes til NTL NRKs medlemmer i distriktsdivisjonen og Sápmi.